Selecteer een pagina

ABCDE voor artsen

Leer tijdens onze tweedaagse cursus te handelen in acute situaties. De cursus is opgezet volgens de systematiek zoals deze door artsen op de SEH wordt gehanteerd.

Het lesprogramma is samengesteld door SEH-artsen. Bij het opzetten hiervan is steeds uitgegaan van het principe dat gesuperviseerde artsen ‘dezelfde taal’ moeten spreken als SEH artsen ofwel: dezelfde ABCDE’s. Onze werkwijze is afgeleid van de ALS, ATLS en APLS principes en is aangepast aan de Nederlandse situatie en richtlijnen.

Doelgroep

De cursus ABCDE voor artsen is geschikt voor alle arts-assistenten en specialisten die werkzaam zijn op de spoedeisende hulp.

Voorbereiding via interactieve e-learningmodulen

Het e-learningpakket vergt circa 40 uur aan voorbereidingstijd en omvat de volgende modulen:

  • e-Xpert ECG: Inleiding Elektrocardiografie
  • e-Xpert ECG: Klinische Interpretatie
  • e-Xpert: Zuur-base evenwicht en bloedgasanalyse
  • e-Xpert: Shock en Hemodynamiek
  • e-Xpert VMS: Sepsis
  • e-Xpert: Inotropica en vasoactieve medicatie
  • e-Xpert: Advanced life support
  • e-Xpert: Crew Resource Management (CRM)
  • e-Xpert ABCDE: Voor basisartsen op de SEH

Praktijkdagen

ExpertCollege beschikt over les- en simulatiezalen waar u onder begeleiding van ervaren en enthousiaste docenten uw kennis verder uitbouwt en toepast via hands-on-training. De trainingen worden afgewisseld met korte, praktijkgerichte presentaties. Er wordt getraind in groepen van vier cursisten per docent. De handelingen worden kritisch, maar in een prettige en veilige leeromgeving geëvalueerd.

De praktijkdagen starten om 8.30 uur (vanaf 8.15 uur inloop) en eindigen rond 18.00 uur. Na afloop van de tweede praktijkdag is er nog gelegenheid voor een borrel. Klik hier voor het volledige programma van de praktijkdagen.

Toetsing

De cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Voor het examenregelement verwijzen wij naar het OER.

Certificaat

Na de succesvolle afronding van de examens behaalt u het ABCDE-certificaat.

Prijs

De prijs bedraagt € 850,- exclusief btw voor de gehele cursus. Deze bestaat uit het volledige e-learningpakket, de tweedaagse praktijktraining, luxe lunches en de afsluitende borrel.

ExpertCollege kan een hotelovernachting bij de cursusdagen voor u reserveren in een comfortabel viersterrenhotel nabij ons simulatiecentrum. U betaalt hiervoor €100,- per persoon per overnachting inclusief ontbijt. Indien u hiervan gebruik wilt maken, kunt u dit aanvinken op het inschrijfformulier.

Kennismaken?

Bent u opleider en wilt u meer informatie over de cursus? We komen graag een keer bij u langs voor een presentatie. U bent natuurlijk ook van harte welkom bij ons op locatie, waar u eventueel als auditor de gehele cursus kunt bijwonen.

Om kennis te maken met onze cursus nodigt ExpertCollege instellingen uit om twee ANIOS of AIOS kosteloos in te sturen voor onze cursus. Graag maken wij nadien een afspraak met u om de bevindingen van de cursus te evalueren en te verkennen hoe onze leeroplossingen kunnen bijdragen aan de opleiding van uw arts-assistenten.

Voor meer informatie, deelname als auditor of voor het inschrijven van cursisten kunt u contact met ons opnemen via info@expertcollege.com of tel.: 020 – 545 33 80

X

Werkzaamheden heropening trainingscentrum ExpertCollege-Nightingale Instituut

Door de huidige omstandigheden met betrekking tot het COVID-19 (coronavirus) is het ExpertCollege-Nightingale Instituut momenteel druk bezig met het aanpassen van het trainingscentrum in Amstelveen. Onze locatie dient te voldoen aan alle maatregelen voordat wij het aanbieden van praktijkdagen kunnen hervatten.

Wij streven naar een heropening op 1 juli aanstaande. Houd onze website in de gaten voor nieuwe cursusdata. Wij hopen spoedig nieuwe data aan te kunnen bieden. Wij danken u voor uw geduld en hopen u snel te zien in ons trainingscentrum.

Voor vragen kunt u contact opnemen met cursus@expertcollege.com