Selecteer een pagina

ABCDE voor artsen

Leer tijdens onze tweedaagse cursus te handelen in acute situaties. De cursus is opgezet volgens de systematiek zoals deze door artsen op de SEH wordt gehanteerd.

Het lesprogramma is samengesteld door SEH-artsen. Bij het opzetten hiervan is steeds uitgegaan van het principe dat gesuperviseerde artsen ‘dezelfde taal’ moeten spreken als SEH artsen ofwel: dezelfde ABCDE’s. Onze werkwijze is afgeleid van de ALS, ATLS en APLS principes en is aangepast aan de Nederlandse situatie en richtlijnen.

Doelgroep

De cursus ABCDE voor artsen is geschikt voor alle arts-assistenten en specialisten die werkzaam zijn op de spoedeisende hulp.

Voorbereiding via interactieve e-learningmodulen

Het e-learningpakket vergt circa 40 uur aan voorbereidingstijd en omvat de volgende modulen:

  • e-Xpert ECG: Inleiding Elektrocardiografie
  • e-Xpert ECG: Klinische Interpretatie
  • e-Xpert: Zuur-base evenwicht en bloedgasanalyse
  • e-Xpert: Shock en Hemodynamiek
  • e-Xpert VMS: Sepsis
  • e-Xpert: Inotropica en vasoactieve medicatie
  • e-Xpert: Advanced life support
  • e-Xpert: Crew Resource Management (CRM)
  • e-Xpert ABCDE: Voor basisartsen op de SEH

Praktijkdagen

ExpertCollege beschikt over les- en simulatiezalen waar u onder begeleiding van ervaren en enthousiaste docenten uw kennis verder uitbouwt en toepast via hands-on-training. De trainingen worden afgewisseld met korte, praktijkgerichte presentaties. Er wordt getraind in groepen van vier cursisten per docent. De handelingen worden kritisch, maar in een prettige en veilige leeromgeving geëvalueerd.

De praktijkdagen starten om 8.30 uur (vanaf 8.15 uur inloop) en eindigen rond 18.00 uur. Wegens het coronavirus vindt er geen afsluitende borrel plaats.. Klik hier voor het volledige programma van de praktijkdagen.

Toetsing

De cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Voor het examenregelement verwijzen wij naar het OER.

Certificaat

Na de succesvolle afronding van de examens behaalt u het ABCDE-certificaat.

Prijs

De prijs bedraagt € 995,- exclusief btw voor de gehele cursus. Deze bestaat uit het volledige e-learningpakket, de tweedaagse praktijktraining, luxe lunches en de afsluitende borrel.

ExpertCollege kan een hotelovernachting bij de cursusdagen voor u reserveren in een comfortabel viersterrenhotel nabij ons simulatiecentrum. U betaalt hiervoor €100,- per persoon per overnachting inclusief ontbijt. Indien u hiervan gebruik wilt maken, kunt u dit aanvinken op het inschrijfformulier.

X

Beste cursisten,

Vanaf 1 juli zijn de praktijkcursussen, conform de richtlijnen van het RIVM, weer van start gegaan. Cursisten waarvan de cursus wegens COVID-19 is geannuleerd zijn voor een groot deel al opnieuw ingepland.

Wegens het opvolgen van de richtlijnen is het tijdelijk niet mogelijk om je online in te schrijven. Alle inschrijvingen worden verwerkt op basis van een maximaal aantal cursisten afkomstig uit verschillende ziekenhuizen.

Wij hebben nog enkele plekken beschikbaar in november en december. Bij interesse in deelname aan onze ABCDE voor artsen cursus vragen wij u graag om contact op te nemen met cursus@expertcollege.com. Uw mail wordt op werkdagen binnen 24 uur in behandeling genomen. Voor dringende vragen kunt u telefonisch contact opnemen via 020 545 33 80.